Down-under 2008.
P-O Tellander, Dala Öl akademi
Några bilder på Aussieöl och de flesta är från Tasmanien.
Moo Brew Stout. Slut på flaska men den gick att få tag på om man besökte
pubarna, där alla varnade för att den var dyr. Men det var den värd. En smakrik
stout med både sötma och beska. 10 poängare!
Mead! Tre stycken flaskor som jag hittade på Salamanca Market i Hobart. Där
sålde landsbygdens folk sina produkter och jag såg inte dessa öl någon
annanstans. Honey portern var klart bäst. Men alla mjöden gick an!
SouthWark Old Stout och Black Wattle Original Ale. Riktigt bra. Alen gjorde sig
dock bara på flaska, på fat var den riktigt usel. Dessa öl kom dock inte från
Tasmanien, men kan vara bra ändå.
Rader av spännande öl, kanske inget att ta med sig men härliga att dricka på
plats. Visst har Moo brew härliga flaskor!
Cascade brewery, Australiens äldsta bryggeri som tar sitt vatten från Mount
Wellington som ligger alldeles nära Hobart.
I Brisbane bodde vi
alldeles nära det största bryggeriet i Queensland. Vår australienska vän och jag
var faktiskt också på ett besök.
http://www.xxxx.com.au/
I Tasmanien sa man att xxxx
är lika med att queensländerna inte kan stava till öl! Det skulle aldrig falla i
australiensare från södra Australien in att dricka en xxxx. Dessutom har man
socker i ölen.
Att beställa öl på pub i
Australien är lite speciellt, en pint kan man beställa, men man kan också
beställa en schooner (450 ml) eller en pot (i Queensland) eller en midi (New
South Wales) - ca 300 ml. Det finns också en pytteliten som heter sounce (200
ml).
2011-09-27