Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020 
2021 2022  2023 2024


Den 5 februari samlades 26 öl-intresserade på Pitchers i Falun för 2014-års första månadsmöte med ölprovning.
Lasse Lind hade trots diverse blesyrer lyckats få ihop ett startfält där han delvis gått tillbaks till de gamla belgarna.
Att en del flaskor från Napa Smith var infekterade tog inte ner humöret. Snarare tvärtom.
Falubryggarna Ryentorps Svarta IPA fick det svårt med konkurrensen och var enda öl som inte fick någon röst i den väldigt spridda sista omgången.
Slutkampen stod mellan de två tunga Quadrupplarna. Dala Ölakademis skyddshelgon St. Bernardus tog hem segern.
Resultatet i siffror.

5 mars slog Dala Öl Akademi nytt deltagarrekord på en provning, med 54 glada människor på Pitchers i Falun, som tog sej an ett blandat urval av öl.
Lasse Lind och Pitchers personal hanterade det hela med säker hand och när han missade var det bara att bita honom i knävecket och säga till om en ny öl...
Slutkampen stod denna gång mellan Hello my name is Vladimir och förra årets Big Foot. Skotland tog hem segern i överlägsen stil.
Resultatet i siffror.


32-33 ölintresserade samlades 2 april på Pitchers i Falun. Efter lite mat och mingel så drog vi igång med 3 öl från fat. Coronado Hoppy Days tog klart hem första omgången.
I omgång 2 följde en holländare och en belgare. De Molen var väldigt varierande beroende på vilken flaska man fick. Mer intressant än gott. Coronado och Floreffe med sin starka anissmak låg nu ganska lika bland testarna.
I omgång 3 anslöt Nya Zeeland och Norge. Epic och Nøgne Øs två-årslagrade peppar-ale delade ledningen efter omgången.
I sista omgången anslöt två kaffe-öl från Mikkeller. Detta gav till slut en klar segrare i Mikkellers Beer Geek Vanilla Shake. Resultatet i siffror.
Vi kunde avsluta med att räkna in medlem 199 och 200!

34 ölintresserade samlades den 7 maj på Pitchers för att fira ölakademins 19-års-jubileum. Med regnet vräkande ner utanför satt vi och smakade och diskuterade oss fram till vilken som var bäst av de nio öl som Lars Lind plockat ihop. Det var en ovanligt knivig uppgift, med så olika öl. Intressant var till exempel den 5 år gamla Pater 6 från St. Bernardus och den komplexa Williams Brothers Double Joker IPA från Skottland. Men naturligtvis var det Omnipollos Fatamorgana som golvade oss. Fatta hur bra den var på fat..!
Roligt hade vi som vanligt, med vissa urspårningar ibland. Som diskussionen om pommeranssmör som Edmund drog igång. Vem annars!
4 nya medlemmar tog vi emot  och i maj 2015 får vi gå på bolaget, som P-O skämtade.
Resultatet av provningen blev till slut detta.

Den 2 juli blev vi 25 stycken nya och gamla ölakademiker som bordade oss på Pitchers. Lite kopplingskrångel gjorde att endast ett av tre tänkta fat kunde provas. Men det var inget dåligt fat och det var inga dåliga ersättningsflaskor som hälldes upp heller.

Lars Lind tapmaster

Det blev en mycket trevlig, jämn, svår och god utslagsprovning, som gav följande resultat av provningen till slut.


Den 3 september samlades 26 stycken ölakademiker på Pitchers för lite skojig ölprovning under ledning av Lars Lind.
Det hela resulterade efter lite palavrer, med öl som var dåliga och utgick och lite fel i provningsordningen, samt en extra öl i omgång 4 i följande resultat.
 

1 oktober var det dax att träffas på Pitchers igen, för lite trevligt umgänge runt goda öl. Berk försåg deltagarna med oktoberfest-tillbehör, vilket höjde stämningen bland de 21 akademikerna.
Ännu ett spännande moment var att en av ölen som provades var okänd för alla, eftersom etiketten på fatet trillat av och det blivit stående i kyllagret. Men nu kopplades det på och det visade sej vara en orangeröd kraftigt humlad sak, med drag av apelsin i smaken. Det gissades friskt på vad det kunde vara och en namntävling drogs igång, med förslag som Tors Hammare, Mystery Ale, Enigma och Snipa. Efter omröstning segrade Whatever, som fick bli namnet på ?-fatet.
Som avslutning på provningen var det många som testade Omnipollos nya imperial stout "Jelly Bello". En ljuvlig skapelse med många komplexa söta smaker.
Provningsresultat.

Frau Lind

 Die jodelern

  Herr Joddler

   Omnipollo
 


5 november på Pitchers samlades vi 38 stycken gamla och nya ölakademiker. Lasse Lind hade med hjälp av Berk plockat ihop ett intressant startfält.
Lasse döpte som vanligt de olika borden, ungdomarna, tjejerna, experterna och surgubbarna (som tappert bet sej fast vid Omnipollos suring!
Många skratt och mycket stoj på den fullsatta puben.

Lasse Lind pumpar med van hand

Provningsresultat.


3 december hölls årets sista onsdagsträff på Pitchers. Till slut blev vi 27 glada ölprovare som gav oss på Lars Linds hopplock av blandade öltyper, med Mikkeller/Sirens ljusa stout Daydreamer som grand final. Trevligt som vanligt och ett väldigt jämnt och överraskande resultat.

                 p-o dubbel julbock
 
        lille lars lind

                                           God Jul och Ett Gott Nytt Öl-år

2015

Åter till början av sidan