Start


Historik

Regler

Webinfo

Öldiskussion

Ölpoesi

Ölskoj

Örebro


Historik
1900-talet  2000-talet 
2010  
2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
2020 
2021 2022  2023 2024

 

Den 7 januari var det 32 akademiker som bänkade sej på Pitchers. Trots Berks tragiska frånvaro så hade Lasse Lind lyckats få ihop ett intressant nio-öls-startfält. De riktigt spännanande faten hade tyvärr ej hunnit fram.
Celebert besök till provning hade vi också. Portersteken satt in och provade ölen. Trevlig stämning och glada diskussioner om öl och smaker runt borden. 
Trots den tunga Mikkeller-uppställningen och trots att 2 röster föll bort i sista omgången så var det de gamla Trappist-munkarna som tog hem det hela.
Resultatet i siffror.


Startgrupp 1

Startgrupp 2 pumpas upp av den koncentrerade LL.

Startgrupp 3


4 februari samlades 30 stycken förväntansfulla ölakademiker på ett stojigt Pitchers. Lars Lind startade upp provningen med tre stycken svenska fatöl. Alltså 90 ölglas som skulle balanseras från baren till borden. Men det gick bra och bedömningen blev väldigt jämn.

Provningen fortsatte sedan med ytterligare svenska och belgiska öl, för att sedan avslutas med 2 amerikanska från Mission Brewery.
Många sagoboksskämt kring Gotlands Bryggeris blåbärsöl och även påhälsning av den gamle bryggaren Malte Lindeman när de belgiska ölen provades.
Resultatet i siffror.

4 mars var det meningen att vi skulle samlas för att skratta och avnjuta lite god bira. Men då hade dom hittat på att dom skulle ha någon sorts sporttävling i två veckor i Falun. Så när Lasse Lind kollade inför vårt månadsmöte möttes han av ett Pitcherslager som saknade det mesta av gott öl. Det hade varit full rulle i baren. Så vi beslutade att flytta vårt möte till den 11 mars och hoppades att lite kvalitetsöl skulle kunna beställas hem tills dess. Vilket lyckades och 26 stycken gamla och nya ölakademiker samlades vid borden för lite utslagsprovning. Det blev lika blött som femmilen när Lasse Lind fördelade ut ölen och med sin stora rumpa välte ut ölen för Mr Mikkeller två gånger.
Kampen stod mellan Sverige, Danmark, Belgien och Storbritannien. Där Sverige genom Dugges överraskade, de tunga whiskeylagrade stouten från Siren floppade och TO ØL tog hem det hela genom sin humlestinna DIWA.  Slutresultatet blev enligt följande, med reservation för eventuella missuppfattningar i det glada sorlet.

Första April var det åter dax för en liten ölprovning. Lasse Lind hade totat ihop ett blandat startfält. Eftersom varken ordinarie eller vice sekreterare var närvarande, så blev det en vildprovning, utan protokoll av dessa drycker.

Den 14 maj träffades vi för att kompensera för den inställda träffen 6 maj. Till kvällens provning blev det 31 akademiker runt borden på ett fullsatt och stojigt Pitchers. Som vanligt en lätt förvirrad, uppsluppen och mycket trevlig tillställning. Lasse Lind presenterade fantastiska öl från de ljuvligaste fruktträdgårdarna till de djupaste latrinhålorna. För en gångs skull höll öl från första omgången ända till finalen. Kanske delvis beroende på att den först tänkta ordningen blev lätt omkastad. Ett nytt inslag var att Maria blandade öl 6 och 7 och gav blandningen sin röst. Vilket protokollföraren elegant löste. Resultat.

El Giganto!

 

5 augusti fick vi äntligen till ett månadsmöte på Pitchers. 30 nyfikna gamla och nya ölakademiker inklusive 2 gäster från hufvudstaden bordade sej. Efter lite administration, mat, öl och rundsnack, så drog Lasse Lind igång en provning, med lutning åt denmark/great britten. Många olika smaker dök upp och flera medverkande fick omvärdera sina smaklökar.
När vi närmade oss slutomgången så hade Berk kopplat på ett fat NOA från Omnipollo, som han lyckats få tag på i hård konkurrens. Fler och fler dök upp med mörka glas och ett fånigt leende spred sej på allas läppar.
Vi lyckades i alla fall slutföra provningen, vilken England gick segrande ur. Resultat.

Sammanbiten Lars Lind tappar upp engelskt.

 

Andra september blev det rekordmånga ölprovare på Pitchers. 60 stycken fick uppleva en Rock'n-Roll-provning a la Chuck Bärry, sammanställd av hårdrockande Lars Lind. Resultat.

 

Den sjunde oktober var 33 nya och gamla ölakademiker på plats för en liten höstprovning av blandade öl under Lars Linds ledning. Lite försnack där många valde att prova den nya japanska IPAn Teikoku till en bit mat, följdes av sniffande och smackande. Efter 4 utslagsomgångar så blev det följande Resultat.

Lasse och Berk

 

Den fjärde november var det åter igen 33 nya och gamla ölakademiker av blandad ålder och kön som bordade Pitchers för en något ojämn provning av blandade öl under Lars Linds ledning.
Ett tre år gammalt fat med Bigfoot visade sej vara förstört! Så det fick utgå. När provningen startat dök det plötsligt upp ett mycket gott fat med Omnipollos 4:20. Men vi fick hålla oss till den förutbestämda öllistan.
Lasse Lind höll även ett stämningsfullt tal över vår käre medlem Tore Jansson, som hastigt gått bort. En tyst minut, följd av en rungande skål för Tore gav tillfälle till eftertanke.
Provningen gav till slut följande resultat.

____

2 december knödde sej ett 40-tal törstiga akademiker in på Pitchers i Falun. Efter uppsnack med mat och några öl, så hälsade Lasse Lind alla måndagsklubbare välkomna! Han insåg dock snabbt sitt kungliga misstag och rättade sej till ölakademister. En varierad, god och rolig provning blev det, med en norsk segrare. Rösterna varierade en del i antal och placering mellan omgångarna. Resultatet i siffror.

Tired Hands / Omnipollo Milh Shake

2016

Åter till början av sidan